Ne-am prostit de cap ? Se ridică toate restricțiile, deși în anumite localitati, incidența este mare

Starea de alertă din România va înceta de miercuri, de la miezul nopții, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Și asta, cu toate ca, potrivit cifrelor oficiale care pana nu demult făceau ravagii și nasteau zeci de declaratii din partea oficialitatilor, atât de drastice încât ne bagau în sperieti, rămân la niveluri crescute.

Însă, se pare ca toate acestea nu mai contează. Ceea ce pana mai ieri era „virus ucigas” și „bau-baul-ul” lumii, într-o clipa se evapora în neant. Care este logica după care se ghideaza asa-zisa „intelighentia” lumii ? Dumnezeu mai știe ! Va veni vreodata cineva, cu vreo explicatie cat se poate de logica cu privire la acest virus care (pe surse oficiale) ne-a batuit atat vreme zilele si noptile ? Multe luni cu restrictii ! Copiii tinuti acasa ! Educatia data peste cap ! Informatii zilnice cu infectari multe si decese cauzate de Covid ! Ni se impuia capul cu faptul ca vom fi nevoiti sa traim cu virusul ! Oameni ingroziti, unii chiar si-au luat zilele de teama infectarii ! … Si acum ? Cineva a inventat sa se ridice restrictiile ! Va raspunde vreodata cineva macar pentru stresul creat oamenilor ? Sa nu mai vorbim de “invinuirea” Covid-ului pentru multe dintre decesele survenite in ultimii doi ani … Sirul intrebarilor ar putea continua la infinit, insa raspunsurile, cele care ar conta, lipsesc cvu desavarsire …

Spre exemplu, acum incidența cazurilor COVID-19 în județul Cluj (acolo unde se vor întoarce la studii mii de studenți din toată țara) este de 9,15 cazuri la mia de locuitori. Spre exemplu, în data de 1 ianuarie 2022, incidența cazurilor COVID-19 era în județul Cluj de 0,85 la mie, iar în 10 ianuarie a ajuns la 3,44 cazuri la mia de locuitori. Atunci, peste tot se purta mască peste tot, localurile aveau program până la 22.00, la fel ca și magazinile. Acum, la o incidență de 3 ori mai mare totul este „Ok”. 

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, nici în spațiile interioare, nici în exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate, se renunță la formularul PLF și, de asemenea, certificatul digital COVID nu va mai fi solicitat la intrarea în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.