Mită la morgă. Autopsiera acuzată că a cerut bani rudelor a zeci de persoane decedate

O femeie autopsier din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava este suspectată că, în plină stare de urgență impusă de pandemia de coronavirus, în 2020, ar fi cerut bani rudelor a zeci de persoane decedate. În schimb, nu-și făcea decât meseria, spun anchetatorii, care o bănuiesc și că ar fi furat 600 de lei, banii unui mort. Pentru faptele sale, procurorii suceveni au pus-o, marți, sub control judiciar pentru 60 de zile.

Anchetatorii susțin că faptele de care este acuzată femeia-autopsier s-au petrecut între lunile februarie și aprilie 2020, când ar fi cerut bani de la rudele a 37 de persoane decedate. Probele strânse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava arată că era vorba despre sume cuprinse între 20 și 350 lei sau alte bunuri. În schimb, femeia nu-și făcea decât meseria, adică se ocupa de „manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare și predarea către rude”.

Investigațiile au mai arătat că, pe 4 aprilie 2020, femeia ar fi luat 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, bunuri pe care aceasta ar fi trebuit să le predea persoanei împuternicite de familie să le ridice.

Ca urmare a acuzațiilorde luare de mită și furt care i-au fost aduse, inculpata a fost pusă, marți, sub control judiciar pentru 60 de zile, iar procurorii i-au interzis, printre altele, să-și practice meseria.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.