Consultare publica. Comuna Valea Vinului își alege stema (Foto)

Primaria Valea Vinului își invita cetatenii pentru alegerea unei variante finale a stemei comunei. Locuitorii comunei sunt rugati sa isi exprime punctul de vedere pentru alegerea solutiei optime sau completari, sau sugestii, in scris, la prezentul anunt pana la data de 4 decembrie 2021.

Variantele de stema au fost intocmite de consilierul local Pop Georgel-Vladut, in conformitate cu legislatia specifica, iar semnificatia simbolurilor si informatii suplimentare gasiti in cele ce urmeaza.

Iată semnificațiile elementelor stemei:

Lira semnifică simbolul corului țărănesc din localitatea Roșiori.

Podul face referire la prima menționare a localității Valea Vinului în cărțile de istorie, în anul 1399, când e pomenit cu numele de Podul Vinului. Ca și o legendă a denumirii podului, se spune că un negustor s-a răsturnat cu căruța cu butoaiele de vin, în vale, podul fiind construit din lemn, șubrezit odată cu trecerea timpului.

Mănăstirea face referire la mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” de la Măriuș înființată în anul 1993, considerată catedrala Țării Codrului.

Pomul/pomii fructiferi ce ilustrează aspectul unui măr fac referire la livada de meri, ce caracterizează localitatea Sâi, de peste 50 de ani.

Stema propusă ilustrează o îmbinare perfectă între istorie și modernitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.