“Ziua internaţională a drepturilor copilului”, marcata si la Satu Mare (Foto)

Ziua internaţională a drepturilor copilului” a fost marcata în sistemul de protecţie socială din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Sâmbăta, 20 noiembrie, alături de copiii şi tinerii din sistemul de protecţie socială s-au aflat educatorii, specialiştii, dar şi reprezentanţi ai conducerii DGASPC. În cadrul programelor organizate cu multă implicare profesională şi minuţiozitate au avut loc: dezbateri interactive pe tema drepturilor copilului, vizionări de filme despre drepturile copilului, concursuri şi expoziţii de desene având ca tematică: ,,Ziua internaţională a Drepturilor Copilului”. De la această sărbătoare nu au lipsit în final, premierea celor mai reuşite desene, torturile şi băuturile răcoritoare spre bucuria tuturor copiilor.

Astăzi, mai mult ca oricând, este o zi dedicată drepturilor voastre, dragi copii buni! Nu vreau să vorbesc despre ce facem noi pentru voi, despre proiecte, despre măsuri mai mult sau mai puțin acceptate de unii dintre voi! E o zi prin care ne amintim în fiecare an că aveți drepturi fundamentale pe care unii le știți și le înțelegeți, dar pr care unii nici nu îndrăznesc încă să viseze la ele, deși ele există! De aceea, participarea voastră la luarea deciziilor care vă privesc este dreptul de care trebuie sa uzitaţi constant prin implicare în ceea ce noi facem pentru voi! Şi să nu uitaţi niciodată ca aveți dreptul să visați, să luptați și să obtineți ceea ce vă doriți – stima și iubirea aproapelui fără de care nimic nu se poate realiza! Să aveți un viitor plin de speranță şi curaj!”, spune directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragos.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost stabilită în 1954 şi este sărbătorită în fiecare an în data de 20 noiembrie, susţinând unitatea internaţională, conştientizarea situaţiei copiilor la nivel mondial şi asigurarea bunăstării copiilor. În România, Convenția ONU a fost ratificată în data de 28 septembrie 1990, prin Legea nr. 18/1990. Prevederile Convenției au stat la baza elaborării Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Începând din 1990, Ziua mondială a drepturilor copilului marchează, de asemenea, aniversarea datei când Adunarea Generală a ONU a adoptat atât declaraţia cât şi convenţia pentru drepturile copiilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.