Bebelus cu o malformatie la gura, abandonat în spital. Adoptat de o tanara (Foto)

Un bebelus din judetul Satu Mare a fost adoptat de o tânăra, Sarah, după ce copilașul a fost abandonat în spital, din cauza unei malformatii la gura.

Iată mesajul Mirelei Retegan:


„Mi-a fost frică sa ma uit la fotografiile pe care Sarah mi le-a trimis cu cea mică. Aceeași strângere de inimă pe care o avem mulți dintre noi. O cheamă Raelyn (așa au numit-o copiii, înseamnă rază de soare), s-a născut in Tăsnad, județul SATU Mare și suferă de cheilognatopalatoschizis – despicarea gurii și a palatului.

Nu vă pun fotografii, puteți da o căutare pe google și pot doar să vă spun că imaginile de pe google sunt mai prietenoase decât ce mi-a arătat Sarah. Cu atât mai mare e nevoia de a susține lupta Sarei pentru ca un copil să fie, la timp, supus unor operatii care ii pot salva viața. Acești copii, ca să poată să fie operați, trebuie să ii ia cineva intr-o familie și sa înceapă sa-i plimbe de la un doctor la altul, sa stea cu ei prin spitale, să ii îngrijească acasă, sa le urmărească evolutia.

Statul nu face asta. Îl tine intr-un pătuț, îl hrănește și are grija sa funcționeze organele lui vitale. Și apoi ii întâlnim adulti, cu fețe greu de privit, cerșind prin parcări. Sarah mi-a povestit emoționată întâlnirea cu ea:

S-a născut cu malformație (crede-ma ca nu știu cum se numește corect – eu am tot zis buze de iepure pana mi-a spus cineva ca e urat sa zic așa), a abandonat-o la naștere mama ei. Eu ii am făcut certificat de naștere după ce am avut plasament ca nici certificat nu avea.

Eu am avut plasament la ea fără sa știu cum arată… nici o poza nu mi-au arătat înainte sa fie a mea, legală… prima data in viata mea când iau un copil fără sa știu cum arată sau cum e …stii ce emoții am avut când m-am dus sa o iau (atunci am văzut o prima data).

E ffff micuța. Nu prea ia in greutate… are 2 luni si nu a luat nici un kg de la naștere… Urmează sa o operam. E foarte scumpă. Toți o iubesc”.

Sarah duce in familia ei copiii pe care nu-i vrea nimeni. Pentru că nu sunt nici blonzi nici cu ochi albaștrii și nici sănătoși tun. Dar Sarah, cu iubire și răbdare, ii transforma in cei mai frumoși copii. Sarah adopta copiii României, noi o adoptăm pe Sarah Nicole. As vrea sa nu-i lipsească nimic, sa poată ea face tot ce nu am eu curajul să fac. Las aici fotografii cu reacțiile copiilor Sarei care deja o considera pe micută surioara lor. Și va las și link-ul pe care puteți dona.

Anul 2022 o sa fie, pentru noi, anul in care Sarah va avea o casă, cu toate utilitățile de care au nevoie copiii speciali, cu suficient loc sa doarmă și copii și ajutoare, cu spațiu de învățare și cu o curte in care ei sa se joace.

O sa construim împreuna, acel loc in care Sarah sa poată aduna toți copii pe care nu-i vrea nimeni.

https://nouageneratie.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=21264&fbclid=IwAR3jyZEBSswrxCMkSIKyZ4IZ_an9_fSfgm56Quj4xuCOF-Iqa8MiCHz_N7k”.

Un Comentariu la "Bebelus cu o malformatie la gura, abandonat în spital. Adoptat de o tanara (Foto)"

  1. Pingback: Raelyn are nevoie de ajutor ! » Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.