Amenzi uriașe pentru cei care nu își conectează casele de marcat la serverul ANAF

IMM-urile din România au termen până pe 30 noiembrie 2021 să își conecteze casele de marcat la serverul ANAF. În caz contrar, operatorii economici riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunțat că termenul pentru conectarea caselor de marcat electronice ale companiilor mici şi mijlocii la serverele agenţiei nu va fi prelungit.

Procesul a fost demarat în data de 31 martie 2021, decurge în bune condiţiuni şi finalizarea acestui proiect este programată să se realizeze la finalul acestei luni. Cum spuneam, procesul se realizează în bune condiţiuni, şi de aceea reiterez faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu-şi propune să prelungească acest termen”, a declarat Mirela Călugăreanu.

Pe 21 octombie, inspectorii ANAF au demarat  100 de acțiuni de control la operatorii economici pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

Cei care nu vor avea casele de marcat conectate la serverul ANAF până la sfârșitul acestei luni riscă amenzi între 8.000 și 10.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.