Amenzile rutiere ar putea creşte semnificativ de la 1 ianuarie 2022

Amenzile rutiere ar putea crește semnificativ de la 1 ianuarie 2022 dacă autoritățile nu plafonează, încă o dată, valoarea punctului amendă.

Reamintim faptul că punctul de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut, însă valoarea acestuia e plafonată de mai mulți ani la 145 de lei. Din 2022, salariul minim brut va fi de 2.550 de lei, ceea ce înseamnă că un punct amendă ar putea ajunge la 255 de lei. 

Din prima zi a anului viitor, valoarea punctului de amendă ar putea creşte cu mai bine de 100 de lei, odată cu majorarea salariului minim brut de la 2.300 de lei, atât cât este în prezent, la 2.550 de lei, cât va fi de la 1 ianuarie 2022.

Codul rutier stabileşte că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut, ceea ce ar însemna ca, de anul viitor, acesta să ajungă la 255 de lei.

Din 2017 însă, valoarea punctului de amendă e plafonată de Executiv la 145 de lei, chiar dacă salariul minim a crescut de mai multe ori de atunci. Măsura plafonării e luată an de an, prin ordonanţă de urgenţă, însă pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie de un Guvern cu puteri depline, nu unul interimar sau demis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.