Cum se va desfășura vaccinarea copiilor în România și când începe

Autoritățile sanitare din România adună datele despre centrele care urmează să fie înființate pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Centrele vor fi înființate în spitale, în spațiile unde se pot vaccina adolescenții, însă cei mici se vor putea vaccina și la medicii de familie.

Valeriu Gheorghiță anunță că termenul la care se așteaptă decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani a fost de la Agenția Europeană pentru Medicamente a fost devansat.

Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie să avem această autorizare, probabil undeva pe data de 25 noiembrie. Pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, se așteaptă că autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, afirmă medicul.

Potrivit acestuia, sunt deja începute campanii de vaccinare pentru această grupă de vârstă în Statele Unite, în Israel. În Statele Unite în prima săptămână au fost vaccinați peste 900.000 de copii din grupa de vârstă 5 – 11 ani. În ce privește Europa, Austria a decis debutul campaniei de vaccinare pentru această categorie de vârstă înainte de autorizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.