Rețea electrică de tensiune medie reabilitată la uzina de apă Mărtinești

Frontul de captare și uzina de apă Mărtinești vor beneficia de o rețea electrică de medie tensiune complet reabilitată.

Contractul de lucrări „Reabilitarea rețelei electrice de medie tensiune, trecerea de la 6 KV la 20 KV pentru frontul de captare și uzina de apă Mărtinești” are o valoare de 16.726.772,14 lei (fără TVA), cu o durată de execuție a lucrărilor de 22 luni, la care se va adăuga o perioadă de garanție de 36 de luni. Contractul semnat astăzi este cel de-al șaisprezecelea contract de lucrări din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul de lucrări cuprinde toate lucrările și instalațiile necesare pentru reabilitarea rețelelor electrice de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 25 km. Reabilitarea rețelor electrice de medie tensiune presupune trecerea de la 6 kV la 20 kV pentru frontul de captare și Uzina de apă Mărtinești din administrarea APASERV SATU MARE SA. Amplasamentul, pe care se vor executa lucrările, se află pe domeniul public al consiliilor locale a comunelor Odoreu, Botiz, Micula, a primariei Muncipiului Satu Mare și în administrația Consiliului Județean Satu Mare.

De asemenea, contractul lucrări prevede implementarea sistemului SCADA local pentru comanda, automatizarea și monitorizarea echipamentelor de medie tensiune 20 kV de la Uzina de apă Mărtinești, Stația de Conexiuni Uzina de Apă, 6 posturi de transformare aeriene și 16 posturi de transformare pe postament de beton.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.