Incidenta imbolnavirilor cu Covid, in scadere, in judet

Potrivit oficialitatilor, astăzi, incidența la nivelul județului Satu Mare a scăzut la 2,54 îmbolnăviri la mia de locuitori, una din cele mai scăzute valori la nivel național (10 județe au ieșit din scenariul roșu, cu o incidență sub 3 la mie, cea mai scăzută valoare este în județul Suceava, de 1,83).

Prefectul Altfatter Tamas apreciază că măsurile luate în luna septembrie și un răspuns destul de bun al populației în campania de vaccinare au contribuit la acesta valori bune în comparație cu situația la nivel național. Cu excepția comunelor Pir (14,03 la mie), Lazuri (6,08 la mie) și Cehal (6 la mie) în toate unitățile administrativ-teritoriale se înregistrează astăzi incidențe în scădere, sub pragul de 6 la mie, un lucru remarcabil fiind și scăderea la nivelul celor două municipii (Satu Mare și Carei) – astăzi incidențele fiind egale, respectiv de 3,46 la mie.

Municipiul Satu Mare este printre singurele municipii reședință de județ în care nu a fost depășit acest prag pe toată perioada de manifestare a acestui val pandemic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.