Microbuz cu români care mergeau în Belgia, implicat într-un accident mortal: Fetiță de 3 ani, moartă pe loc

O fetiță de 3 ani și jumătate a murit, iar mama ei se zbate între viață și moarte, în urma unui cumplit accident rutier, petrecut în Oradea.

Mașina condusă de femeia de 30 de ani s-a izbit violent de un microbuz, care venea din sens opus. Ocupanții microbuzului au scăpat doar cu răni ușoare.

Accidentul s-a petrecut la câteva sute de metri de aeroport, într-o curbă uşoară. Autoturismul ieşise din Oradea şi se îndrepta spre comuna unde locuieşte familia şoferiţei. Nu se ştie din ce cauză, chiar în curbă, maşina a intrat pe contrasens. Cel puţin aşa spun ocupanţii unui microbuz care venea din sens opus.

Voiam să mergem în Belgia. A intrat doamna în noi, frontal. A avut viteză mare, a derapat, a pierdut controlul, şi a intrat direct în noi”, explică un pasager.

Impactul a fost atât de violent, încât maşina a fost aruncată în parapetul metalic de pe marginea drumului. Au intervenit imediat mai multe echipaje de salvatori.

Au fost dizlocate 4 echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă tip B2, precum şi echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a precizat Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Crișana.

Femeia de la volan şi fetiţa ei au fost grav rănite. Pentru micuţă, eforturile medicilor au fost zadarnice.

Au rezultat 6 victime, din păcate un minor, de 3 ani, găsit în stop cardio-respirator, încarcerat. S-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără rezultat favorabil. O pacientă de sex feminin, de 30 de ani, în cod roşu medical, găsită politraumatizata, cu traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toraco-abdominal şi şoc hipovolemic”, a declarat Mircea Uiorean, medic UPU Oradea.

Doi pasageri din microbuz au fost găsiţi cu traumatism toracic şi suspiciune de fracturi la membre inferioare, iar ceilalţi doi s-au ales doar cu câteva contuzii. Urmează ca poliţiştii să stabilească, în urma măsurătorilor, cum s-a petrecut accidentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.