Procurorul Elena Ioana Bălaj Chendereș, încă 3 ani ca șefă a DIICOT Satu Mare

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât reînvestirea în funcţia de procuror şef al Biroului teritorial Satu Mare din cadrul Serviciului teritorial Oradea al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a procurorului Elena Ioana Bălaj Chendereș.

Mandatul de 3 ani al acesteia va începe de miercuri, 3 noiembrie. Cinci dintre membrii secției pentru procurori au votat în favoarea reînvestirii, iar unul s-a opus.

Procurorul Elena Ioana Bălaj Chendereș a fost numită la conducerea DIICOT Satu Mare începând cu 2 martie 2018, pe o perioadă de trei ani. 

La finalul mandatului, în luna martie a acestui an, procurorul Bălaj Chendereș a rămas în funcție cu delegare, aceasta fiindu-i prelungită în luna august 2021 pentru 6 luni.

Elena Ioana Bălaj Chendereș a intrat în magistratură în 2009, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. A devenit prim-procuror al acestei unități de parchet, iar pe 15 iulie 2016 a fost numită la șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.