Teze mai puţine în acest semestru

Numărul de teze pe care vor trebui să le susţină elevii va fi redus. Măsura vizează atât clasele de gimnaziu, cât şi cele de liceu.

Elevii de gimnaziu vor da numai doua teze, în loc de 3, iar elevii de liceu vor susţine 3 teze, în loc de 4.

Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la patru la trei.

Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie. Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi”, a explicat Sorin Cimpeanu.

Tezele vor fi susţinute după data de 6 decembrie, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu. Ministrul a oferit detalii şi despre elevii care nu pot veni fizic la şcoală pentru a susţine examenele.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor.

Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele.

Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul II”, a mai anunţat ministrul Educaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.