PNL Satu Mare îi cere lui Ciucă să-și depună mandatul: Nu are susținere politica

Liberalii satmareni cer ca premierul desemnat Nicolae Ciuca să își depună mandatul, iar PNL să reia negocierile cu celelalte partide pentru formarea unei majorități în Parlament și formarea unui nou Executiv, titreaza www.stiripesurse.ro. Filiala PNL Satu Mare a adoptat azi și o rezoltutie în acest sens.

Nici alegerile anticipate, nici suspendarea președintelui și nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluțiile pe termen lung pentru țară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei și a prețurilor la materialele de construcții sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgență … Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024. De asemenea o altă opțiune este un guvern împreună cu PSD care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin. Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetățenii României”, se arata în rezolutia PNL Satu Mare.

Având în vedere deciziile luate oficial de PSD și USR, liberalii satmareni spun ca actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susținere politică și nu va trece de votul Parlamentului.

Propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu altul, susținut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiției să fie din partea Partidului Național Liberal”, se mai arată în rezoluție.

Rezolutia integrala poate fi citita aici: https://media.stiripesurse.ro/other/202111/media-163578477837399400.pdf

Sursa: www.stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.