Baschet: CSM Satu Mare câștigă derby-ul cu Sirius Târgu Mureș

CSM Satu Mare, care și-a adjudecat sâmbătă seara, 30 octombrie, meciul din deplasare cu BC Sirius Târgu Mureș, scor 77-74, în derby-ul etapei a 5-a.

Formația lui Carmin Popa a reușit prima desprinderea la mai mult de trei puncte, coșul lui Sherill fiind cel care a modificat tabela pentru 10-5. Sătmărencele au replicat cu un parțial de 5-0 pentru a egala situația, ulterior Sirius s-a dus la 15-10, dar scorul primului sfert l-au stabilit reușitele lui Taylor și Fodor, 15-14.

CSM Satu Mare a întors scorul în debutul următoarelor 10 minute, cu cinci puncte la rând semnate de Marta Fodor (19-15). Cele două posesii în față pentru oaspete s-au transformat după câteva atacuri într-un punct în plus de partea lui Sirius, cu cele două libere precise ale lui Allen, 22-21. Vizitatoarele au izbutit un run de 11-0 după ce fusese egalitate la 24 și au rupt echilibrul jocului înaintea pauzei. Târgu Mureș a pus doar 6 puncte pe tabelă până la finalul reprizei și avantajul adversarelor era de 44-30.

Într-un singur moment a venit BC Sirius aproape de pragul celor 10 puncte diferență, la 49-38, restul sfertului trei fiind condus clar de CSM Satu Mare. Vicecampioana României a avut și +20 în față după tripla lui Biszak la 60-40, în timp ce intrarea în parțialul decisiv arăta 63-48 pe tabelă.

Gazdele au forțat începutul ultimului sfert, deschis cu un run de 10-0 și avantajul sătmărencelor s-a redus la 5 puncte. Taylor și Dzombeta au dublat diferența într-o primă fază, 68-58, ulterior sportiva din SUA trecându-și în cont două noi coșuri din acțiune (72-58). Vizitatoarele aveau 13 puncte avantaj cu două minute până la final, 77-64, de unde BC Sirius a revenit spectaculos, pentru un final tensionat și Ruxandra Chiș a ratat posibilitatea de a împinge meciul în prelungiri.

CSM Satu Mare a câștigat în cele din urmă cu 77-74 și conduce clasamentul LNBF, cu 5 victorii în tot atâtea meciuri. Sirius Târgu Mureș în schimb a pierdut în premieră și are bilanț de 3-1. Etapa viitoare sătmărencele primesc vizita lui Triumf Botoșani, iar Sirius merge pe terenul lui Phoenix Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.