Proiectul „Educație pentru viață” a ajuns la final

390 de persoane de etnie romă din 13 localități ale județului Satu Mare au fost beneficiarii principali ai proiectului „Educație pentru viață” implementat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare.

În perioada 1 septembrie-29 octombrie 2021 au fost organizate 13 sesiuni de educație pentru sănătate și 13 acțiuni de ecologizare în următoarele orașe și comune partenere din județul Satu Mare: orașele Negrești-Oaș și Tășnad, comunele: Acâș, Andrid, Culciu, Orașu Nou, Petrești, Pomi, Santău, Tarna Mare, Tiream, Urziceni și Vetiș.

Proiectul „Educație pentru viață” a avut drept scop principal promovarea unui stil de viață sănătos în rândul comunităților de romi din județul Satu Mare prin organizarea de sesiuni de educație pentru sănătate și a unor acțiuni de ecologizare. În acest sens, 390 de persoane de etnie romă din cele 13 localități partenere din județul Satu Mare au participat la sesiuni de educație privind virusul Covid 19 și la acțiuni de ecologizare a spațiilor publice (parcuri, curți ale instituțiilor publice, margini ale drumurilor, terenuri virane). Toți participanții la activitățile proiectului au beneficiat de pachete constând în produse de curățenie și igienizare a spațiilor de locuit, iar UAT-urile partenere au primit câte un pachet constând în materiale și ustensile destinate curățeniei spațiilor publice.

Proiectul, având o valoare totală de 40.000 de lei, a beneficiat de sprijin financiar în valoare de 36.000 lei din partea Agenției Naționale pentru Romi-Guvernul României prin Programul „Promovarea unui stil de viață sănătos prin informare și conștientizare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.