Klaus Iohannis a desemnat un nou premier !

Preşedintele Klaus Iohannis a ieşit cu o declaraţie, joi, puţin după ora 14:00, după încheierea consultărilor cu grupurile parlamentare.

Şeful statului şi-a anunţat decizia privind desemnarea unui nou premier, după ce Florin Cîţu a picat la moţiunea de cenzură, iar primul premier desemnat, Dacian Cioloş, nu a obţinut, miercuri, voturile necesare în Parlament

Am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile au fost considerabil mai bune.

Am reiterat că acum este nevoie de o soluție reală, iar criza politică trebuie să se încheie. Noul Guvern trebuie să se ocupe de problemele care-i preocupă și pe români.

Această criză a durat deja prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușa, prețurile la energie cresc și este nevoie de un Guvern cu puteri depline, pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.

Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo, în unanimitate, un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciuca, aici prezent.

Analizând întreagă situație, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.