De ce este nevoie de vacanta scolara ? Ce spune Cimpeanu ?

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că varianta vacanței este preferabilă celei cu școala on-line pentru că asigură „echitarea în învățământ pentru toții elevii”.

Scurt si la subiect, ministrul Educatiei (sa nu uitam, ministrul demis al Educatiei), vine cu o explicatie stupida rau de tot. Dupa ce in anul scolar 2020-2021 a tinut elevii acasa, tintuiti la calculatoare, laptop-uri si Dumnezeu mai stie ce minunatii de gadget-uri, acum recunoaste ca nu prea merge treaba cu scoala on-line ! Ce ne aud urechile ? Un inalt demnitar al statului, ditamai ministrul, recunoaste ca scoala on-line a fost o mare prostie. Bine, oameni buni, el nu o spune chiar atat de direct ca sa inteleaga tot poporul, ci asa mai domnesc, mai sofisticat … adica imbarligat rau de tot. Parca domnu’ ministru nu ar fi stiut de problemele din sistem. Si ce s-au gandit ? Sa bage elevii in vacanta ! Nu mai conteaza daca acel copil are de sustinut o Evaluare Nationala ! Nu mai conteaza daca acel copil are Bacalaureatul doar peste cateva luni ! Asa se distrug generatii … Dar sa fim realisti: “Cum sa-l mai intereseze pe un ministru demis, scoarta institutiei pe care (inca) o conduce, si mai mult decat atat, soarta celor care depind de bunul mers al Educatiei romanesti ? Oare pentru asta cine va raspunde … domnule ministru demis al Educatiei Sorin Cimpeanu ?

Iata explicatia lui Cimpeanu:

Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micsora durata primului semestru, în loc de intrare în online le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta există doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti, spre exemplu, avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.