Klaus Iohannis anunță măsuri restrictive !

Pandemia de coronavirus a înregistrat cel mai negru bilanț de până acum. În acest context, președintele Klaus Iohannis vine cu precizări de ultimă oră. Șeful statului a anuțat că va convoca mierucuri o ședință cu autoritățile responsabile pentru gestionarea pandemiei pentru a lua „masuri clare, restrictive”.

Cauzele sunt multiple, dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să depășim această mare cumpănă. Cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ceea ce trebuia până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți cei responsabili de gestionarea pandemiei, pentru impunerea de noi măsuri restrictive care pot amâna răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este salvarea vieților și protejarea sănătății celor vulnerabili.

Orice alte teme trec în plan secund. Nimic nu este mai presus de viață. Trebuie să facem tot ce este omenește posibil chiar și în ceasul al 12-lea”, a spus președintele.

Șeful statului a făcut și un apel ferm către vaccinarea anti-covid, subliind faptul că aceasta este singura soluție pentru ca numărul deceselor să fie unul limitat.

Vaccinarea este singura soluție și în același timp argumentul suprem împotriva tuturor celor care îl contestă. Vaccinurile anti-covid sunt sigure, la fel cum decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake-news fac destul rău românilor, care refuză soluția ce le-ar putea slva viața.

Pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmiterea comunitară intensă și este nevoie de ele acum. Fie că este vorba despre certificatul verde adoptat în regim de urgență sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană.

Nu trebuie să mai pierdem nicio clipă, indidferent de cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți. Vaccinați-vă, purtați masca, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială. Suntem în al 12-lea ceas. Să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați”, a încheiat președintele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.