Anunt pentru toti soferii !

RAR anunță că toate anvelopele marcate cu literele M şi S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră.

De menționat este faptul că precizările RAR vin după ce în presă au apărut mai multe informații potrivit cărora, posesorii de anvelope ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

Potrivit sursei citate, informația era din anul 2011 și nu a fost solicitat niciun punct de vedere din partea RAR.

Registrul Auto Român respinge cu fermitate informaţiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece. În media a fost preluat şi interpretat tendenţios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăseşte pe site-ul instituţiei, fără a fi fost solicitat şi un punct de vedere al Registrului Auto Român.”, transmite RAR.

În acest context, RAR anunță că soferii pot circula cu anvelope care sunt marcate cu M+S, M.S. sau M&S.

TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră”, se arată în informare.

Totodată, RAR reamintește de faptul că obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei a fost introdusă prin Ordonanţa Guvernului nr.5/2011 de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în 2006.

Sursa citată precizează că de atunci nu au existat modificări la acest capitol. Astfel, șoferii care dețin anvelope enumerare anterior pot circula liniștiți pe drumurile publice, fără niciun fel de sancțiuni.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declaraţie de presă având ca subiect anvelopele de iarnă! Prin urmare, atâta timp cât posesorii de autovehicule respectă legislaţia în vigoare şi folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele marcate cu literele M şi S NU EXISTĂ SANCŢIUNI!”, mai subliniază RAR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.