Cel mai sănătos aliment din lume. Este plin de substante nutritive

Ouale sunt pline de substanțe nutritive benefice. Sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și conțin o varietate de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina B12, vitamina D, colină și iod, dintre care unele greu de obținut din alte surse alimentare.

Proteina din ouă este considerată de înaltă calitate, deoarece furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali. Aminoacizii sunt elemente de bază utilizate de corpul nostru pentru a crea proteine și pentru a îndeplini alte funcții importante.

Iată cîteva motive pentru care ouăle ar trebui incluse într-o alimentație sănătoasă.

Majoritatea vitaminelor, mineralelor, grăsimilor și colesterolului sunt concentrate în gălbenuș. Mulți ani ni s-a spus să evităm gălbenușurile de ou din cauza conținutului ridicat de colesterol.

Cu toate acestea, cercetări recente au demonstrat că colesterolul din ouă nu ne afectează negativ sănătatea. Cercetările au arătat că la 75% dintre persoanele sănătoase observate, ouăle nu au niciun efect asupra nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, colesterolul din ouă nu crește riscul bolilor de inimă.

Conțin colină, o substanţă nutritivă pentru creier

Colina este o substanţă nutritivă mai puţin cunoscută, care e de multe ori grupată cu complexul de vitamine B. Este esenţială pentru sănătate şi este necesară pentru diferite procese ce au loc în organism. Este nevoie de ea pentru a sintetiza neurotransmiţătorul acetilcolină şi de asemenea este o componentă a membranelor celulare. Cele mai bune surse de colină din dietă sunt gălbenuşurile de ou şi ficatul de vită. Un ou mare conţine 113 mg colină.

Vă pot ajuta să pierdeţi kilograme

Ouăle conţin doar urme de carbohidraţi, dar multe proteine şi grăsimi. Mai multe studii au analizat persoane care au mâncat ouă la micul dejun, iar rezultatul a fost scăderea în greutate.

NU sunt dăunătoare ficatului

Unul dintre aminoacizii conțiuți de ou este metionina, benefică pentru ficat. GĂlbenușul de ou are calitatea de a ajuta contracția vezicii biliare, stimulînd astfel activitatea fierii. Consumul de ouă trebuie totuși evitat dacă aveți pietre la vezica biliară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.