Vrei să-ți menții silueta și în anotimpul rece? Ce alimente trebuie să consumi

Specialiştii ne asigură că putem să evităm acumularea kilogramelor mâncând anumite alimente de sezon.

Iată câteva alimente care ajută la mentinerea siluetei, conform noi.md.

Frunze de ţelină. Sunt foarte sărace în calorii, spre deosebire de partea albă, rădăcina. Două frunze de ţelină au doar 10 calorii (95% din greutatea lor fiind constituită din apă) şi foarte multe fibre.

Sfeclă roşie. Deşi conţine o cantitate mare de zahăr, sfecla este foarte săracă în calorii – doar 50 la o ceaşcă de sfeclă rasă. Combin-o cu alte legume şi vei avea un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele.

Usturoi. Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit un beneficiu mai puţin cunoscut al usturoiului – acela de a interveni asupra scăderii în greutate.

Broccoli. Este o leguma bogată în fibre şi nutrienţi, elemente esenţiale sănătăţii tale. În plus, este foarte săracă în calorii şi săţioasă.

Ciuperci. Gustoase şi hrănitoare, ciupercile sunt şi ele sărace în calorii (10 la 150 g), au foarte puţine grăsimi, multe fibre şi sînt bogate în potasiu, seleniu, riboflavină, acid folic, vitamina B6 şi zinc. Dacă vei consuma timp de două săptămâni ciuperci, vei slăbi vizibil. Dovleac. Sărac în calorii, bogat în fibre, vitamine şi minerale, conţine şi mult betacaroten.

Porumb. Un ştiulete are doar 83 de calorii. În plus, este bogat în potasiu şi tiamină, fibre şi proteine. Este foarte săţios.

Varză. Un alt aliment bogat în fibre şi sărac în calorii (doar 20 de calorii la 150 g), care este şi foarte hrănitor. Ardei iute. Dă gust şi aromă multor feluri de mâncare şi are extrem de puţine calorii. În plus, stimulează metabolismul, arzând grăsimile şi prelungind senzaţia de saţietate.

Păstîrnac. Este o rădăcinoasă plină de savoare, dar săracă în calorii (doar 60 la 50 g). Induce senzaţia de saţietate foarte repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.