Atelier de orientare în proiectul „Young & Yellow – voluntar cutezător” (Foto)

Echipa de voluntari al Asociatiei „Cutezatorii Muntilor” are parte de instruire teoretică, dar și practică. Un voluntar cutezator trebuie sa aibă în bagajul sau informațional și cunoștințe legate de orientarea în teren și chiar de orientare sportiva (cu busola sau pe hartă).

Grădina Romei a fost zilele trecute locul de desfășurare a atelierului de orientare, susținut de membrii ai asociatiei, sub coordonarea lui Ivan Hrihorisan, premiat în repetate rânduri la probele de orientare din concursurile de ecoturism. Cel mai recent premiu a fost obținut la Trofeul „Someșul Sălaj”, ediția a XI-a, desfășurat la începutul lunii septembrie (locul 1 în proba de orientare).

Echipa de voluntari a fost familiarizata cu principiile orientării sportive, au învățat cum sa se ghideze cu busola și pașii, după care s-a dat startul contracronometru, fiecare participant având de parcurs un traseu, nu foarte complicat, în parc, și sa găsească cele 8 posturi ascunse în diferite locuri.

Interesul a fost la cote înalte, atât fetele, cât și băieții implicându-se, cu entuziasmul specific tinereții, în sarcinile propuse.

Atelierele practice și teoretice din cadrul proiectului continuă în perioada următoare. Proiectul este o inițiativă a Asociației de Tineret, Turism și Ecologie „Cutezatorii Munților” și beneficiază de finanțare din partea Primăriei Satu Mare, în urma concursului local de proiecte organizat de Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.