Ce spune Cimpeanu despre inchiderea scolilor ?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă.

Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă. (…) Am căutat să avem două reguli clare: apariţia unui caz de îmbolnăvire cu COVID-19 într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total de clase din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală, de data aceasta fiind nevoie şi de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce privește vaccinarea în rândul elevilor, Sorin Cîmpeanu a precizat că semnalele nu sunt foarte bune. La finalul lunii septembrie, erau peste 170.000 de copii şi adolescenţi care au primit cel puţin o doză de vaccin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.