Un avion privat romanesc s-a prabusit la Milano. Opt morti (Foto)

Un avion privat înmatriculat în România şi la bordul caruia, potrivit presei din Italia, ar fi fost și cel mai bogat roman, Dan Petrescu, s-a prăbuşit astăzi, 3 octombrie, la Milano, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Linate, .

În aeronavă se afla soţia pilotului, copilul lor şi cinci amici, iar toţi cei 8 au murit, conform presei din Italia.

Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, însă după un tur de aeroport s-a prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a unei stații de metrou.

Accidentul s-a petrecut la doar 11 minute după decolarea de la ora locală 13.04. Din primele informaţii, la decolarea de pe pista din Linate, aeronava a făcut o manevră corectă la dreapta, apoi, în loc să pornească spre sud, pe ruta planificată pentru destinaţia Olbia, Sardinia, s-ar fi întors brusc.

La prăbuşire, avionul a lovit acoperişul şi o parte a faţadei unei clădiri deţinute de municipalitatea din Milano, unde nu se afla nimeni, din fericire, fiind în reabilitare. Totodată, mai multe maşini aflate în apropiere au fost avariate.

Din informaţiile făcute publice până acum, se pare că pilotul nu a emis niciun mesaj SOS. Rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o zonă mare în jurul punctului de impact.

Potrivit presei din Italia, avionul a zburat în 30 septembrie din Bucureşti spre Milano Linate.

Sursa: www.milano.corriere.it

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.