SamCivica, cu zeci de voluntari, a igienizat zona râului Tur (Foto)

Zeci de sătmăreni s-au alăturat voluntarilor și membrilor SamCivica la acțiunea de ecologizare care a avut loc la Turulung. Peste 100 de saci plin cu deșeuri, de la PET-uri și obiecte vestimentare, la cauciucuri și resturi provenite din construcții au fost strânse de pe malul râului Tur și din zona adiacentă. Acțiunea s-a încheiat cu tradiționalul bogracs, iar voluntarii tinerii au fost premiați pentru efortul depus.

Astăzi, 2 octombrie, Asociația SamCivica a derulat un nou proiect dedicat protejării mediului înconjurător. De această dată, zeci de voluntari s-au alăturat membrilor SamCivica și au curățat malurile râului Tur și zona adiacentă, pe raza localității Turulung.

Am fost dezamăgiți să vedem cât de multe deșeuri au fost lăsate chiar lângă râu. Am strâns sute de PET-uri, foate multe produse din materiale plastice, obiecte de vestimentație, resturi de materiale de construcții. Am găsit chiar adevărate gropi de gunoi improvizate, toate în apropierea râului”, a precizat Mihai Marcocean, secretarul general SamCivica.

Peste 100 de saci plini cu gunoaie s-au strâns în urma acțiunii la care au participat în principal copii și tineri.

Scopul nostru a fost în primul rând să facem curat, să eliberăm natura de mizerii. Dar ne-am dorit foarte mult ca acțiunea să fie dedicată copiilor. Pentru noi este important ca generațiile viitoare să fie mai responsabile, vrem ca copiii noștri să conștientizeze de mici importanța protejării mediului. Am fost plăcut surprinși de cât de harnici au fost, de cât de mult s-au implicat”, a mai spus Marcocean.

Tot în cadrul acțiunii de astăzi, cei mici, dar și cei mai mari, au fost îndemnați să afle mai multe despre flora și fauna locală.

Acțiunea s-a sfârșit prin deja tradiționalul bogracs SamCivica, pregătit de membrii Asociației. Voluntarii și invitații care au participat la acțiune au fost premiați pentru efortul depus, iar tinerii au primit în dar și un ierbar, pentru a-i încuraja să afle mai multe despre plante, despre speciile autohtone și despre cum le putem proteja.

Asociația SamCivica dorește să mulțumească tuturor celor care și-au dedicat ziua de astăzi protejării mediului, copiilor și tinerilor de la Casa Maria și firmei Alpin Recycling, care a transportat și gestionat deșeurile colectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.