Arafat a anunțat noi restricţii

Noi restricţii au fost aprobate, sâmbătă, în forma trimisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

HG de modificare a hotărârii de prelungire a stării de alertă, aprobată azi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau dacă au trecut 10 zile de la schema de vaccinare”, a anunţat, sâmbătă, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

– Nevaccinaţii nu vor avea acces la nunţi şi botezuri.

– Magazinele şi mallurile, deschise până la ora 22.

– Masca, obligatorie la o rată de peste 6 la mie.

E vorba de restricţii mai dure pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai putea ieşi pe stradă pe timpul nopţii şi nici nu vor mai avea acces în baruri, restaurante, cafenele.

De asemenea, în localităţile unde rata de infectare este de peste şase la mie, masca de protecţie se va purta pe stradă.

Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe week-end, măsură de la care ar fi exceptate persoanele vaccinate, închiderea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și interzicerea concertelor.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Nevaccinaţii nu au voie la restaurant, nunţi sau spectacole

Doar persoanele vaccinate sau cele vindecate de COVID au voie la restaurant, nunți, botezuri sau cinematograf, după ce Guvernul a adoptat, sâmbătă, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Astfel, în localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori, sunt permise nunţile și botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

În restaurante, baruri, cinematografe și instituţii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măștii de protecție, între orele 5.00 – 24.00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.