Biserica greco-catolica din Peles, restaurata

A fost finalizată restaurarea bisericii greco-catolice din Peleș, una dintre cele mai importante clădiri ale patrimoniului construit al județului Satu Mare. Astăzi, în cadrul liturghiei desfășurată într-un cadru festiv, a fost sărbătorit hramul bisericii – monument, construită în 1821.

Este un moment important în viața Bisericii Greco-Catolice din județul Satu Mare. A fost nevoie de cooperarea multor oameni, organizații și asociații bisericești și laice din România și Ungaria și, nu în ultimul rând, de munca asiduă a parohului Béla Pallai, pentru a ne putea afla astăzi aici, la Peleș, în monumentala biserică, care, datorită renovării, va continua să fie un cămin și un adăpost pentru toți membrii comunității noastre pentru următorii 200 de ani”, a declarat în discursul său festiv, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

La eveniment au participat, printre alții Altfatter Tamás, prefectul județului Satu Mare, Zamfir Danciu, președintele Direcției Județene de Cultură Satu Mare, Potápi Árpád János, secretar de stat responsabil pentru politici naționale, dar și mulți demnitari și ecleziastici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.