De mâine, doar cu pașaportul în Marea Britanie !

Pașaportul devine obligatoriu începând de vineri, 1 octombrie, la intrarea în Regatul Unit. Schimbarea a fost anunțată de mai mult timp și are loc din cauza Brexitului.

Această nouă măsură este valabilă pentru toţi europenii, inclusiv pentru minori. Mai mult, pasaportuleste necesar să fie valabil pe toată perioada călătoriei pe teritoriul britanic.

Există trei excepţii de la această regulă. Astfel, când călătorul deţine un permis valid de muncă transfrontalier, este autorizat să primească îngrijiri de sănătate în Regatul Unit sau deţine un permis familial printr-un program UE prin care se duce la familia sa, acesta este scutit de obligativitatea pașaportului și îi suficientă doar cartea de identitate.

În privinţa unor sejururi mai mari de şase luni de zile, în funcţie de motivul călătoriei, călătorii sunt obligaţi să ceară o viză autorităţilor britanice. Guvernul lui Boris Johnson a postat pe site un formular online care permite verificarea acestei obligaţii unei călătorii.

Aceste reglementări urmează să se modifice în anii următori, prin implementarea unui sistem de autorizare electronică a călătoriei, până la sfârşitul lui 2024.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, cetăţenilor europeni (inclusiv cetăţenilor români) nerezidenţi în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic, arată comunicatul de presă al MAE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.