Sedinta cu primarii. Temele abordate

Prefectul Altfatter Tamas, alături de directorul executiv al AJPIS (Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială) Ildiko Tivadar, a convocat astăzi 29 septembrie, începând cu ora 09.00 o ședință în format videoconferință cu primarii și responsabilii cu asistența socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ.

Tema abordată privește clarificarea aspectelor procedurale de aplicare a Legii nr. 226 din 16 septembrie 2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Prevederile legii se adresează familiilor și persoanelor singure în categoria consumatorilor vulnerabili de energie și reglementează măsurile de protecție socială pentru aceștia în ceea ce privește accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esențiale ale gospodăriei, în scopul prevenirii și combaterii sărăciei energetice.

Obiectivele acesteia privesc asigurarea accesibilității energiei din punctul de vedere al prețului pentru toți cetățenii, asigurarea disponibilității fizice neîntrerupte a resurselor energetice pentru toți consumatorii vulnerabili, promovarea accesului la măsurile de creștere a performanței energetice a clădirilor cu destinație de locuințe, subscrise obiectivului general privind prevenirea și combaterea sărăciei energetice și excluziunii sociale.

Prevederile acestei legi intră în vigoare la data de 01.11.2021 iar în acest moment sunt în curs de definire, inclusiv prin procedurile de dezbatere publică normele de aplicare ale acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.