Simona Miculescu. Satmareni cu care ne mandrim !

Consilierii municipali social-democrati au propus Consiliului Local proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetatean de Onoare” ambasadorului Simona Miculescu.

Originara din Satu Mare, Simona Miculescu este diplomat de carieră, cu o bogată experiență academică, precum și experiență vastă în comunicare și relații internaționale, fiind prima femeie din România căreia i s-a oferit rangul diplomatic de ambasador.

Ambasadoarea Simona Miculescu este originară din Satu Mare și are o vastă experienţă diplomatică. În prezent, îndeplinește funcția de Reprezentant Permanent al României la ONU.

În perioada 2000-2004, a deţinut funcţia de Consilier pentru politică externă al Preşedintelui României și a obţinut în anul 2002 rangul de ambasador.

Totodată, Simona Miculescu a fost purtător de cuvânt şi director al Serviciului de presă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Consilier al ministrului pentru relația cu mass-media. În cadrul activităţii desfăşurate la Ambasada României la Washington a deținut poziția de secretar de presă. De asemenea, a ocupat în perioada 2006-2007 funcţia de Consilier principal al Guvernului irakian pe probleme de comunicare publică, precum şi cea de coordonator al Departamentului de informaţii publice al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Kosovo (1999-2000).

Mai multe informaţii referitoare la cariera diplomatică a doamnei ambasador Miculescu puteți afla citind interviul pe care Sătmăreanul l-a realizat în vara anului 2013:

http://www.satmareanul.net/2013/08/05/de-vorba-cu-satmareanca-simona-miculescu-ambasadorul-romaniei-la-onu/

De asemenea, cariera diplomatului român poate fi urmărită accesând și următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2014/06/24/satmareanca-simona-miculescu-a-participat-la-ziua-romaniei-pe-broadway/

http://www.satmareanul.net/2013/11/21/satmareanca-simona-miculescu-desemnata-comunicatorul-anului/

http://www.satmareanul.net/2013/09/12/simona-miculescu-impactul-lansarii-cd-ului-nostru-merge-dincolo-de-orice-asteptari/

http://www.satmareanul.net/2013/09/10/initiativa-inedita-la-onu-a-satmarencei-simona-miculescu/

http://www.satmareanul.net/2013/06/15/satmareanca-simona-miculescu-vicepresedinte-in-cadrul-adunarii-generale-a-onu/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.