Se poate solicita a treia doza de vaccin

Sătmărenii care au mai mult de șase luni de la vaccinarea anti-Covid pot solicita, începând de astăzi, 28 septembrie, a treia doză de vaccin Pfizer sau Moderna pentru a-și reface protecția împotriva infectării.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, îi îndeamnă pe sătmăreni să se vaccineze pentru a reduce astfel rata de infectare la nivel de județ. „Situația epidemiologică la nivelul județului Satu Mare este destul de gravă. Sunt peste 300 de oameni infectați cu virusul SARS-CoV-2, internați în centrele medicale din județ.

Acolo unde s-a aplicat măsura carantinării, numărul cazurilor a început să scadă, însă municipiul Satu Mare se apropie de o rată de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții îi îndemn pe locuitorii județului să apeleze cu încredere la centrele de vaccinare”, spune Pataki.

A treia doză de vaccin se poate administra în centrele active în acest moment în judeţ: Policlinica Veche şi Şcoala Avram Iancu din municipiul Satu Mare, Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş şi Liceul Iuliu Maniu din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.