“Atacatorii” pretind ca sunt de la Banca Transilvania

CERT-RO spune că mai mulți utilizatori români de internet au reclamat o serie de e-mail-uri care pretind a fi din partea Bancii Transilvania.

În acest context, CERT-RO îi sfătuiește pe oameni să fie foarte atenți la sursa e-mail-ului, atunci când nu sunt siguri. CERT-RO a mai precizat că atacatorii cibernetici se folosesc de identitatea vizuală a mărcilor cu reputație, încercând chiar să impersoneze compania.

Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei”, notează specialiştii pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, un exemplu de atac maliţios este „o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania”, cu scopul de a infecta utilizatorului cu #malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj.

De obicei, astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc, avertizează CERT-RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.