Si-a castigat banii pe vacanta. A dat in judecata agentia de turism

O femeie din Satu Mare care a plătit 2.100 de euro pentru un sejur pentru trei persoane la un hotel de patru stele în Grecia a dat în judecată o agenţie de turism, cerând să îi fie restituiţi banii pentru că vacanţa a fost anulată din cauza diagnosticării cu COVID-19 a sa şi a fiului său, scriu jurnalistii de la Adevărul.

Concret, turiştii ar fi trebuit să plece în concediu în Grecia la începutul lunii septembrie 2020. Cum prezentarea unui test negativ era condiţie obligatorie de intrare în Grecia, cei trei membri ai familiei s-au testat înainte de a pleca în concediu. În urma testului, femeia şi copilul au fost depistaţi cu COVID-19. Astfel, vacanţa a fost anulată, iar femeia a cerut banii înapoi.

Agenţia de turism a refuzat să restituie banii, iar femeia a deschis proces, cerându-le judecătorilor să oblige agenţia să îi restituie banii „arătând că identificarea sa ca fiind infectată cu virusul SARS COV-2 are valenţele unui caz fortuit, fiind un eveniment care nu putea fi prevăzut, şi nici împiedicat, produs fără culpa sa”. În proces, femeia a arătat că obligativitatea testării a fost introdusă după încheierea contractului cu agenţia.

Judecătoria Satu Mare i-a dat dreptate turistei care a deschis procesul, obligând agenţia de turism să îi restituie femeii peste 10.000 de lei, contravaloarea sejurului.

Sursa: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.