Via Mariae. Pelerinaj de 1000 de km. Trece si prin judetul Satu Mare

Un cunoscut traseu de pelerinaj, asemănător celebrului Camino de Santiago, își lungește ruta pe teritoriul țării noastre. Ruta de pelerinaj traverseaza și judetul Satu Mare.

Via Mariae sau Drumul Măriei, care pornește din Austria și până acum se încheia la Șumuleu Ciuc, în Harghita, va avea ca punct final Mănăstirea Putna din Suceava.

Din Austria până la noi, traseul pe care pelerinii îl parcurg fie pe jos, fie cu bicicleta, are aproximativ 1000 de kilometri.

Marcarea traseului a început deja, iar autoritățile speră că vor termina o parte din el până la finalul lunii iulie, pentru ca cei care vin la Mănăstirea Cacica pe 15 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, să îl poată parcurge.

Via Mariae este un drum spiritual care leagă Apusul de Răsărit, născut din dragostea pentru Fecioara Maria. Menirea lui este să îi aducă mai aproape pe cei care îl urmează și să scoată în evidență valorile lor comune, chiar dacă provin din locuri diferite și chiar dacă au confesiuni diferite.

În România, Via Mariae pornește din Carei și strabate judetele: Satu Mare, Sălaj, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Bacău, Neamț, Suceava, ajungând până la Putna, aproape de granița cu Ucraina. Principalele obiective ale sale sunt sanctuarele mariane de la Nicula (jud. Cluj), Șumuleu Ciuc (jud. Harghita), Mănăstirea Neamț (jud. Neamț), Cacica și Putna (jud. Suceava). În fiecare localitate prin care trece există cel puțin un obiectiv turistic, cultural sau natural.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.