Stiati ca … (Fotogalerie)

Via Transilvanica este un traseu de aproximativ 1.200 de kilometri, strabate țara în diagonala și se intinde de la Putna la Drobeta Turnu-Severin ?

Este un proiect al organizației Tășuleasa Social, ONG cu sediul în Pasul Tihuța (județul Bistrița-Năsăud), care desfășoară acțiuni cu caracter educațional, social, de mediu și cultural.

Via Transilvanica este împărțită în șapte regiuni istorico-culturale: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Valea Mureșului, Terra Daco-Romana și Valea Cernei și străbate zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți.

Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.

Odată cu inaugurarea noilor tronsoane a fost lansată și aplicația pentru mobil Via Transilvanica. Aceasta este disponibilă pentru descărcare gratuită în AppStore și PlayStore, cu versiuni pentru Android, respectiv iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.