Primarie atacata de hackeri !

Primăria Oradea a fost atacată de hackeri, titreaza www.ebihoreanul.ro. O parte a bazei de date a devenit inaccesibilă. Anunţul a fost făcut de biroul de presă al municipalităţii, în cursul dimineţii de luni.

Primăria Oradea aduce la cunoştinţa publicului faptul că, în Sala Ghişeelor (Piramidă) de la parterul instituţiei, nu se poate efectua nicio operaţiune, cu excepţia încasărilor de taxe şi impozite. Situaţia a fost creată de un atac de tip „ransomware”, care a criptat o parte din date”, arată comunicatul.

Menţionăm că 100% din date vor fi recuperate din backup, durata restaurării acestora luând însă mai mult timp. Până la restaurarea completă a acestora, sistemul de management documente CID nu va fi operaţional. În prezent se fac verificări continue pentru rezolvarea rapidă a problemei. Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat”, arată comunicate.

City-managerul Mihai Jurca spune ca atacul a avut loc în week-end.

Sâmbătă după-amiază, la ora 4, am descoperit atacul. Sistemele de securitate s-au declanşat imediat, colegii din compartimentul IT au venit la lucru ca să intervină şi să facă recuperarea de date”, a spus Jurca.

Sistemul a fost infectat pornind de la serverele Primăriei.

Atacul a pornit de la un fişier introdus în serverele Primăriei care a infectat fişierele din jur. În astfel de cazuri protocolul impune deconectarea sistemului, neutralizarea fişierelor infectate, verificarea bazelor de date pentru a vedea dacă nu sunt şi alte fişiere afectate. Reţeaua din sala de lucru cu publicul a fost oprită din raţiuni de siguranţă”, a declarat city-managerul.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.