Metode eficiente de a scapa de tantari

Vara vine mereu împreuna la „pachet” cu o groaza de insecte. Printre acestea se afla și tantarii. Ce poți face pentru a scăpa de aceste mici vietati ? În acest sens, noi ti-am pregătit 5 metode ecologice și eficiente.

1. Oțetul nu va ucide toți țânțarii, dar poate ajuta la procesul de prindere a acestora. Pentru a construi o capcană de țânțari, aveți nevoie de oțet de mere. Amestecați o jumătate de cană de apă caldă cu două linguri de otet, o lingură de zahăr și câteva picături de săpun lichid. Puneți vasul în zona pe care vedeți cel mai multi tantari. Atât zahărul, cât și oțetul vor atrage în țânțari; apoi se vor bloca în bule de săpun și nu vor mai putea zbura înapoi afară.

2. O alta capcană este folosirea de fructe putrede, sau care încep sa se strice. Puneți o bucată de fruct copt într-un borcan, apoi acoperiți-o cu oțet. Rulați o bucată de hârtie în formă de con și puneți-o în borcan. Fructele și oțetul atrag țânțarii, dar micii gândaci nu vor putea să zboare înapoi prin con.

3. Puneți putin rozmarin sau salvie deasupra cărbunilor când faceți gratar. Mirosul va respinge țânțarii, lăsându-ți carnea în pace.

4. Usturoiul are mai multe proprietăți care ajută la menținerea țânțarilor la distanță. Pentru această metodă, aveți nevoie sa zdrobi câțiva căței de usturoi și apoi ii fierbeți în apă. Apoi, turnați respectiva apa într-o sticlă cu spray și o pulverizați în camera.

5. Oricât de amuzant pare, țânțarii nu suportă nici mirosul de alcool. Așezați o bere sau un pahar de alcool într-o cameră și, cu siguranță, va ține toți țânțarii departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.