10 tratamente naturiste, folosite de bunicii nostri

1. Mierea este eficientă în tratarea durerilor de gât întrucât are proprietăți antibacteriene, laptele cald cu miere poate fi o reteta buna. Mierea era de asemenea folosita pentru răni și arsuri, totodata reglează nivelul colesterolului.

2. O gargară cu apă sărata, se presupune ca poate poate calma inflamația din gât. Sarea a fost folosita de peste 5000 de ani si în detoxificare in practici din medicina tradițională indiana Ayurveda.

3. Șosetele sau un pansament înmuiat în oțet sau frecțiile aplicate pe picioare, în talpa mai precis erau printre cele mai folosite tratamente folosite de bunici pentru a scădea febra.

4. În cazul răcelii cu tuse și dureri în piept, mămăliga calda spre fierbinte învelita, într-un prosop se pune pe piept cât de fierbinte se poate suporta și se stătea în pat,pana se răcește.

5. Pentru durerile de dinți se folosea un cățel de usturoi curățat si se presează pe dintele sau măseaua care te doare. Se mai folosea si un mic tampon de vată înmuiat în alcool sanitar (spirt), stoarceți-l până rămâne ușor umezit și puneți-l în ureche. O țigara aprinsa in urechea si pe partea unde aveați si durerea, si lăsata pana aproape se consuma toată singura,ajuta de multe ori la ameliorarea durerii de dinți.

6. Picioarele umflate după o zi de munca se tratau cu băi de apă călduța amestecată cu trei-patru pahare de oţet de mere, sau 2-3 linguri de sare. Se lăsau picioarele în apa, timp de 10-15 minute, sau pana simțeai ca apa sa răcit.

7. Durerile de urechi. Se lua un cățel de usturoi și pus într-o bucata de vata (ca un dop) si introduceți vata în urechea bolnava.

8. Pentru Bronsita. Se foloseau 2-3 catei de usturoi pusi intr-o cana de lapte la fiert timp de 15 minute. Ulterior se servea băutura călduța. Reteta poatea fi preparata si cu ceapa.

9. Remediu folosit pentru dureri de articulaţii. Se freacă bine articulațiile bolnave cu untură topită sau cu slănină. Dupa zona era acoperita cu o folie si lăsat sa acționeze timp de câteva ore, de obicei acest tratament se aplica seara si se lasa pana dimineața.

10. Celebra moare (zeama de varză murată) se număra printre cele mai bun leac anti-mahmureala folosita mult si în zilele noastre în special după anumite sărbători.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.