Pataki Csaba în Ucraina: „Discutăm de alte proiecte comune, pentru anii viitori”

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, administratorul public al Județului Satu Mare, Kovács Máté, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de câțiva consilieri județeni se află în Ucraina, în localitatea Ianoși, la o conferință internațională de business intitulată ”Bereg-Ugocha 2021”.

După o perioadă lungă marcată de pandemia Covid-19, este prima vizită din Ucraina, unde discutăm despre proiecte comune menite a dezvolta economia. Anul trecut, în ianuarie am fost ultima dată în zona Zakarpatia, la Seleuşu Mare, la o astfel de întâlnire, discuție care s-a concretizat în zece proiecte câștigate pe HU-SK-RO-UA. Acum discutăm de alte proiecte comune, pentru anii viitori, proiecte pentru dezvoltarea atât a regiunilor, cât și a economiei în general, având în vedere că în această perioadă se stabilesc noi linii de finanțare” spune Pataki Csaba.

În iulie 2020, în Ucraina a avut loc o reformă administrativă, luând naștere regiunea Bereg-Ugocha din care fac parte peste 100 de UAT-uri și mai mult de 210.000 locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.