Sute de locuri scoase la concurs. Vezi conditiile

De luni 28 iunie, au început înscrierile la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Sute locuri au fost scoase la concurs pentru cei care doresc să devină polițiști. Și, ca în fiecare an, aceștia nu sunt puțini.

Proba sportivă și cea scrisă va fi în august, iar examinarea medicală la finalul lunii august, începutul lunii septembrie. Rezultatele finale se vor anunța în 22 septembrie.

Posturile disponibile sunt repartizate astfel:

Specializarea „Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”:

-300 de locuri pentru specialitatea poliție;

-70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră;

-60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.

Pentru aceeași specializare, forma de învățământ cu frecvență redusă, disponibilă agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

Specializarea „Drept”, domeniul de licență „Drept”:

-specialitatea poliție, poliție de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs 125 de locuri forma de învățământ cu frecvență;

-100 de locuri – învățământ la distanță, care sunt adresate personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.

-50 de locuri disponibile în cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor”.

Pentru locurile aprobate Ministerului Apărării Naționale la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – programul de studii universitare de licență „Drept”, recrutarea și susținerea probelor eliminatorii se realizează prin structurile acestui minister.

Pentru locurile aprobate Administrației Naționale a Penitenciarelor la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – programul de studii universitare de licență ”Ordine și siguranță publică”, organizat la Facultatea de Poliție, recrutarea candidaților se realizează prin structurile acesteia.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează de specialiști din cadrul unităților de recrutare, până la data de 21 iulie 2021, în conformitate cu dispoziţia directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuții de recrutare

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 16 – 22 august 2021, iar proba de evaluare a cunoștințelor se susține în perioada 25 – 26 august 2021.

Repartizarea și planificarea pentru susținerea probelor se realizează de către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și sunt aduse la cunoștința candidaților, în timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, precum și al celorlalte centre zonale de selecție.

În vederea susținerii probelor de admitere, candidații vor avea asupra lor cartea de identitate/pașaportul, iar în cazul probei de evaluare a performanței fizice și echipamentul sportiv necesar.

Rezultatele obținute de candidați se centralizează la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și se afișează pe site-ul instituției de învățământ, în ordinea mediilor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor.

Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în perioada 28 – 29 august 2021 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Înscrierea candidaţilor se realizează în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021 (pe data de 11 iulie 2021 doar până la orele 16:00), online, la adresa email resurseumane@sm.politiaromana.ro

Pentru depunerea dosarului de recrutare, consecutiv înscrierii on – line, persoanele interesate se vor prezenta la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, cu sediul în municipiul  Satu Mare, Str. Mihai Viteazul,  nr. 11, în intervalul orar 09.00-14.00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.