A omorat un om, dar judecatorii l-au achitat ! Vezi sentinta in cazul criminalului din Negresti-Oas

Dumitru Berinde, criminalul din Negresti-Oas, care în vara anului trecut (24 iunie 2020) și-a ucis partenerul de pahar cu mai multe lovituri de cuțit, a fost achitat de Tribunalul Satu Mare. În motivarea deciziei, judecatorul de caz spune ca criminalul nu a avut discernamant în momentul comiterii crimei (nr. dosar 2081/83/2020).

Astfel, acesta va fi internat într-un spital de Psihiatrie, se arata în sentința data luni, 28 iunie, de Tribunalul Satu Mare.

Iată decizia judecatorului:

… dispune achitarea inculpatului B.D., aflat în stare de arest preventiv la Penitenciarul Oradea şi în prezent transferat la Penitenciar Spital Mioveni, de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de omor, faptă prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal. În baza art. 110 C.pen dispune internarea inculpatului într-o unitate sanitară de specialitate psihistrică, până la însănătoşire. În baza art. 399 al.1 C.proc.pen. revocă măsura arestului preventiv luată faţă de inculpat la data de 25.06.2020 şi prelungită în condiţiile legii până la zi. În baza art. 399 al.2 C.proc.pen dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 9/25.062020 şi internarea acestuia de îndată într-o unitate spitalicească de profil conform dispozitivului prezentei”, scrie în documentul Tribunalului Satu Mare.

De asemenea, criminalul va avea de plătit bani grei, cu titlu de daune morale:

Va obliga inculpatul la plata către partea civilă Fiscuşan Floare, la plata sumei de 80.000 euro, cu titlu de daune morale, în calitate de soţie a persoanei vătămate Fiscuşan Ioan;

– către Cirap Nicoleta, suma de 60.000 euro, cu titlu de daune morale, în calitate de fiică a persoanei vătămate Fiscuşan Ioan

– către Drăguş Ramona Maria, suma de 60.000 euro, cu titlu de daune morale, în calitate de fiică a persoanei vătămate Fiscuşan Ioan,

– precum şi suma de 8600 lei, daune materiale constând în cheltuieli de înmormântare şi 2000 lei, cheltuieli de judecată aferente fazei de urmărire penală.

În baza art. 272 Cod procedură penală. dispune virarea din contul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Satu Mare a sumei de 868 lei, reprezentând onorariu apărător din oficiu pe seama av. Trif Nicolae Ioan ,conform delegaţiei nr. 51. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arata în decizia instantei.

În ziua de 24 iunie 2020, criminalul și victima au băut împreuna. Toată tragedia a pornit de la o cearta. La un moment dat ucigașul a pus mana pe un cuțit și s-a napustit asupra victimei sale, lovindu-l de mai multe ori cu un cuțit. Apoi, a aruncat victima în strada.

În ciuda manevrelor repetate de resuscitare ale personalului medicală, bărbatul înjunghiat a decedat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.