Samfest Jazz and Wine a devenit atracția turiștilor din regiune ! (Foto)

În acest week-end, capitala jazzului din România a fost Satu Mare, devenind astfel atracția principală a sătmărenilor, precum și a turiștilor din alte orașe ale regiunii. Șapte momente artistice au conturat atmosfera festivalului pe parcursul celor trei zile, acoperind o gamă variată de variații ale stilului jazz.

Puținele momente de vreme nefavorabilă nu au stat în calea celor care au participat în număr mare la eveniment, motiv pentru care echipa Centrului Cultural „G.M Zamfirescu” le transmite mulțumiri tuturor participanților pentru prezența și aplauzele oferite invitaților acestei ediții.

Samfest Jazz and Wine a fost un eveniment cu totul special, în acest an fiind și primul festival de jazz din România organizat după impunerea restricțiilor Covid.

În ziua deschiderii evenimentului, a ajuns la Satu Mare Avishai Cohen, în formula trio, care a adus în public participanți din Cluj Napoca, Baia Mare și chiar și din Budapesta, setând tonul festivalului din punct de vedere al calității la cel mai înalt nivel. Publicul a răspuns pozitiv călătoriei muzicale propuse de trioul format din Avishai Cohen, Elchin Shirinov (pian) și Roni Kaspi (tobe).

Concertul de sâmbătă a propus o fuziune ce s-a bucurat de mare succes, Amalia Gaiță Band și Alex Calancea Band au oferit momente deosebite spectatorilor care au vibrat pe ritmuri de jazz, folclor și groove, iar duminică trupele Sidewalk Troubadours din Cluj, Jazzappella din București și duetul Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint din Budapesta au completat ingredientele muzicale lipsă pentru ca festivalul să cuprindă toată autenticitatea stilului jazz deja consacrat. Atmosfera de relaxare a fost oferită de colecționarul și artistul Remus Miron, cu mixuri de jazz pe discuri de vinyl.

Întreaga atmosfera boemă a festivalului a fost evidențiată prin decorul și detaliile care au înconjurat Turnul Pompierilor, locurile pe scaune fiind ocupate atât de publicul tânăr, cât și de seniorii care s-au delectat cu muzică bună, servind un pahar de vin din selecția variată de vinuri a cramelor Triterra și Năstase din județul Satu Mare, respectiv cu vinurile din cramele Fort Silvan și Agoston din județul Sălaj.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M Zamfirescu”, serviciile VIP Shuttle au fost asigurate de BMW Group West Motors. Transmitem mulțumiri reprezentanților media care prin prezența lor la eveniment ne-au ajutat să asigurăm o vizibilitate cât mai amplă a evenimentului

Pentru informații privind evenimente viitoare, vă invităm să urmăriți în continuare pagina de facebook a Centrului Cultural G.M Zamfirescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.