“Ziua Drapelului National” marcata la Satu Mare (Foto)

Prefectul Altfatter Tamas a deschis manifestările dedicate „Zilei Drapelului Național” care s-au desfășurat astăzi, 26 iunie, la Monumentul Ostașului Român din Piața V. Lucaciu din Satu Mare.

La eveniment au participat si subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și vicepreședintele Valer Beseni, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și viceprimarul Adelin Ghiarfas, parlamentari, șefii structurilor Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Afacerilor Interne.

Ceremonialul a început ieri, 25 iunie, când Drapelul a fost coborât de pe catarg și înmânat reprezentanților Bisericii Ortodoxe pentru sfințire. Astăzi, începând cu ora 09.30 la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” preoții au săvârșit slujba de sfințire a Drapelului, acesta fiind înmânat Armatei Române pentru a fi reînălțat pe catarg.

Înălțarea pe catarg a Drapelului României, odată cu rostirea rugăciunii de sacralizare, s-a făcut în acordurile Imnului Național. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare, în prezența unui public numeros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.