Expozitie filatelica la castel ! Istoria feroviara a judetului !

Azi, 25 iunie, de la ora 10.30, la Castelul Károlyi a fost vernisată expoziția filatelică „Căi ferate în jurul Sătmarului” din colecția personală a inginerului Lőrincz Tiberiu, membru A.F.F.R. și al cercului filatelic Satu Mare, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Valea lui Mihai – Carei (25 iunie 1871).

Cu această ocazie a fost emis un plic filatelic aniversar cu imaginea gărilor din Carei și Valea lui Mihai, o poliță aniversară cu imaginea celor două gări, o carte poștală, un timbru filatelic, respectiv o ștampilă cu textul „150 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Valea lui Mihai – Carei – 25 iunie 1871 – 2021”.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de cultură din oraș, precum și domnul Victor Petru Pop, un pasionat de cultură și un bun prieten al  expozantului.

La final, cei prezenți au primit cadou, o planșă cu detalii despre istoria feroviară a județului, dar și cu plicuri și timbre feroviare, ca o amintire a acestui moment.

Expoziția se găsește în holul de la intrarea principală a castelului Károlyi și va putea fi admirată timp de două săptămâni.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.