Intarzieri la eliberarea buletinelor

Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, instituție aflată în subordinea MAI, se confruntă cu o lipsă a materialelor pentru producerea și tipărirea documentelor.

La nivelul DEP se preiau solicitările pentru eliberarea actelor de identitate, însă acestea vor fi eliberate doar în funcție de numărul de cărti de identitate tipărite zilnic de către BJABDEP Satu Mare (între 4 – 20 cărti de identitate, la un număr de aproximativ 80 de solicitări preluate zilnic).

De asemenea, datorită acestui motiv din data de 15.06.2021 s-a impus prelungirea termenului de eliberare al actelor de identitate (initial a fost prelungit de la 7 zile la 15 zile), urmând ca din data de 28.06.2021 termenul de eliberare al cărților de identitate să fie de 30 de zile.

DGEPABD este responsabilă pentru achiziționarea materialelor necesare producerii acestor documente pentru toate structurile de evidență a persoanelor din țară. Serviciul Public de Evidență a Persoanelor Satu Mare a decis ca toate actele de identitate valabile să fie lăsate în posesia titularului până la eliberarea noii cărți de identitate, inclusiv actele expirate în perioada stării de urgență, stării de alertă precum și în perioada de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.