O satmareanca la JO de la Tokyo (Foto)

Claudia Pop Cuic va reprezenta Satu Mare la Jocurile Olimpice. Baschetbalista sătmăreană va face parte din lotul României de baschet 3X3 care va participa la Olimpiada de la Tokyo.

Claudia Pop a jucat si pentru Galatasaray Istanbul. Pentru formația turcă a evoluat însă doar în debutul stagiunii 2019-2020, după care a suferit o accidentare gravă într-un meci disputat în deplasare cu Sepsi-SIC în EuroCup Women. Claudia Cuic a devenit mama unei fetițe în toamna acestui an iar acum va reveni pe parchet în campionatul României.

Între 2017 și 2019 a fost componenta tot a unor echipe din Turcia, Istanbul Universitesi SK și Botasspor Adana, unde a avut performanțe notabile și o productivitate ofensivă remarcabilă. În străinătate, Claudia a mai jucat la formații din Italia, Spania, Ecuador și Polonia.

În 2020, Cuic s-a întors după 8 ani și jumătate la CSM Satu Mare. Pentru gruparea din nord-vestul țării a jucat ultima dată în sezonul 2011-2012, când a devenit vicecampioană națională. În România aceasta a mai trecut pe la CSM Târgoviște și Universitatea Cluj-Napoca. Extrema cu o înălțime de 1.86 metri a cucerit Cupa României în 2013 alături de formația din Dâmbovița și are în total trei medalii de argint în Liga Națională de Baschet Feminin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.