Cum se explica valul de căldura care lovește judetul Satu Mare ?

Joi și vineri, în județele: Satu Mare, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj și Maramureș valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile vor ajunge până la 41 de grade Celsius. Climatologul Simona Andrei a spus că este vorba despre un „blocaj atmosferic” și că ne vom mai confrunta cu astfel de valuri de căldură.

Ceea ce se întâmplă în momentul de față vine cumva la antipozi față de ce a fost săptămâna trecută: dacă atunci ne-am cam murat de atâta apă, săptămâna asta ne cam trec apele. Și ne vor trece în continuare, din cauza faptului că avem de-a face cu o situație de blocaj atmosferic, în sensul în care circulația atmosferică s-a reorientat astfel încât în momentul de față, sudul, estul continentului are parte de un aer foarte cald dinspre nordul Africii”, a spus climatologul.

Temperaturile vor continua să crească pe măsură ce acest aer va avansa în continuare către zona aceasta și clar vom avea parte de vreme foarte, foarte caldă. Situația însă nu va continua la nesfârșit. Undeva la sfârșitul acestei săptămâni ne așteptăm totuși la un reviriment din punct de vedere termic”, a adăugat climatologul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.