Preasfințitul Părinte Iustin împlinește 60 de ani

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului – „Ierarhul tinerilor”, împlinește miercuri, 23 iunie, vârsta de 60 de ani.

Cu acest prilej, de la ora 08.30, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului vor liturghisi în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

La final vor fi adresate mesajele de felicitare din partea autorităților centrale și locale.

Preasfințitul Părinte Iustin s-a născut într-o zi de 23 iunie 1961 la Rozavlea. La finalul clasei a VIII-a a luat contact prima dată cu viață monahală, optând pentru a-și petrece vacanțele de vara la Mănăstirea „Sfânta Ana” din Rohia. Răspunzând chemării lui Dumnezeu de a-și dedică întreagă viață slujirii Sale, îi dezvăluie mamei sale dorul de a alege calea mănăstirii.

A fost tuns în monahism în 1985, iar naş de călugărie i-a fost ÎPS Justinian Chira, arhiepiscopul ortodox al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, cel care l-a și hirotonit întru diacon și preot. În 24 mai 1989 ajunge starețul obștii monahale de la mănăstirea „Sfânta Ana” din Rohia, iar în anul 1994 la propunerea ÎPS Justinian Chira, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales arhiereu-vicar pe seama Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Satmarului, la dată de 22 martie, primind titulatura de ”Sigheteanul”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.