Secțiile dedicate tratării COVID-19 vor fi restrânse

În cadrul unei ședințe organizate azi, 17 iunie, la Prefectura, a fost analizată activitatea fiecărui spital de stat din județul Satu Mare (Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Județean de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Carei, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș) și s-au prezentat documentele solicitate, întocmite în baza prevederilor Ordinului ministrului sănătății nr. 434/26.03.2021.

În principal, planurile de reziliență propuse conțin informații privind pregătirea structurii unităților sanitare în situația unui nou val pandemic COVID-19, asigurarea resurselor umane dar și propuneri privind necesarul de materiale de protecție și materiale sanitare, de medicamente, dispozitive medicale și aparatură medicală pentru asigurarea gestionării unui posibil episod de recrudescență a COVID-19.

De asemenea, împreună cu conducerea județului au fost analizate situațiile particulare ale activității fiecărui spital și modalitățile de asigurarea a asistenței de urgență, a gărzilor, a nașterilor și a altor specializări medicale unde există deficit de personal medical.

Toate spitalele din județ vor asigura în perioada următoare asistența medicală pentru întreaga populație, secțiile dedicate tratării COVID-19 vor fi restrânse. Cu toate acestea, conform planului, la o posibilă recrudescență a pandemiei, mecanismele de reorganizare a activității vor fi mai rapide și eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.